MØRKE GUDERS TEMPLER: Forfatterne fundet

 

MØRKEGUDERSTEMPLER_Cover_basicVer01Så har de to redaktører af sword & sorcery-antologien Mørke guders templer nået til en afgørelse af, hvilke historier der kommer med i samlingen.

  • “Caels øje” er en fortælling om en besat helt, ligesom Gardner Fox skrev dem, men med nogle mindre entydige køn. Hvad mener vi med dét? Vent og se! Forfatteren er Helle Jakobsen, som nogle vil kende fra Lige Under Overfladen 7.
  • “Den grå guds tempel” er skrevet som et mysterium, hvor klassiske stereotyper er vendt på hovedet, til enhver feminists største frygt eller fryd. Forfatteren er  Flemming Rasch, bl.a. kendt fra sine forlag Ny Science Fiction og Langdyssen.
  • “Den røde prins” er en klassisk heroic fantasy-historie, hvor helten er en lejesoldat, men med et twist af en slutning. Forfatteren er Lars Kramhøft, som nok er mest kendt for den grumme tegneserie Made Flesh.
  • “Den yderste dag” er det syretrip man får, når en forfatter beskriver én lang kamp ved verdens ende! Forfatteren er Thomas Hverring, der er kendt fra spilmiljøet med TableTopTactics.
  • “Dødedagene” trækker udover fantasy- også på western-genren, hvor flere personer spilles ud mod hinanden i en grum verden. Alle er sig selv nærmest. Forfatteren er Bjarke S. Larsen, som er alumne på dette forlag!
  • “En sang om vand” er et spændende eksperiment udi en fortælling helt uden dialog. Forfatteren er A. Silvestri, som har fået udgivet flere bøger på Valeta og Hexameter.
  • “Huset” er et eksperiment i et fortælle sword & sorcery med dialog i stedet for action. Forfatteren er Jonas Schnor, som også er forfatter til skuespillet Et Sted Mellem Anden og Tredje.
  • “Karzul – Stjernekoglerens forbandelse” er noget så sjældent som en humoristisk novelle, uden samtidig at være en parodi. Forfatteren er Kristoffer Jacob Andersen, der også er blevet udgivet på Kandor og Gyldendal.
  • “Menneskejagt” kan bedst beskrives som et mordmysterium sat i en fantasy-verden. Forfatteren er Martin W. Jürgensen, der tidligere har skrevet flere scenarier til den prestigiøse rollespilscon Fastaval. I 2014 får Jürgensen udgivet sin eksperimenterende roman Åndemagerne på H. Harksen Productions.
  • “Mørke guders templer” er hvad der sker når en dyster high fantasy-verden møder sword & sorcery på slagmarken. Forfatteren er Christina Ebbesen, der har skrevet Mødet med en troldmand, om kristendom i Harry Potter-universet. 
  • “Vandrerens dagbog”. Forfatteren er Michael Dyst, en digter der har gjort sig bemærket på oplæsningssteder som Talerummet og Underskoven.
  • “Oprørere” er sat i romersk tid. Forfatteren er Rasmus Wichmann, der ikke overraskende er historiker. Han skriver også antologiens udførlige forord, på baggrund af flere års virke som udskældt og kontroversiel anmelder.
Det er en række spændende vinkler på denne form for mørk fantasy, som vi nu er i gang med at redigere. Vi vil godt takke alle som sendte bidrag ind — ikke mindst jer, som er endt med at få en historie med i antologien.
Mørke guders templer er H. Harksen Productions første sword & sorcery-udgivelse, men som det vil være mange bekendt, så har sword & sorcery-genren rod i en tradition, der bl.a. startede med H. P. Lovecraft, Robert E. Howard (velsagtens genrens ophavsmand) og Fritz Leiber. En genre som ikke har været bleg for at lege med bl.a. Cthulhu Mythos elementer.

1 thought on “MØRKE GUDERS TEMPLER: Forfatterne fundet

Leave a comment